Jak przekanać rodziców? ;(

Jaka ściółka? Jaka klatka? A może coś jeszcze?

Jak przekanać rodziców? ;(

Postprzez szczuruleczka » Śr lip 28, 2010 9:15 am

Klatka jest malutka jak na 2 ciury... Na nową klatkę rodziców w życiu nie namówię, bo ostatnio dziady (szczurexy xD) zniszczyły hamak (ale dla ludzi, ukochany mojego taty, 350 zł O_o), kanapę i obrus koronkowy ręcznie robiony ;(((
Kasy teżnie dostaję, nawet jak zasuwam, zmywam gary i tak rodzice nie dają mi pieniędzy. Nie wiem co mam zrobić ;[
Czuję się bezsilna... Rodzice znienawidzili ciury... Nie chcą na nie patrzeć, mama powiedziała, że jak te kipną nie kupi mi nigdy więcej szczura i koniec zwierząt ;(((((((
Jestem załamana... Co robić?!
PS. Urodziny mam 29 marca, imieniny olewają, więc kasy z nikąd ;[
Jesteście beznadziejni, przez dłuższy czas ciągle ktoś mnie atakuje i wbija szpilę... Ile nienawiści na tym świecie...
Ja nie wiem co cholerę rodzą się tacy potworzy??...
To chyab nei moja wina że Ewa zgrzeszyła...
szczuruleczka

Re: Jak przekanać rodziców? ;(

Postprzez kruk11 » Śr lip 28, 2010 10:35 am

Masz dziadków lub cocie jeśli tak to ich namów żeby dali ci kase ja tak zrobiłem
[url][URL=http://stowarzyszenieprzyjaciolszczurow.pl/viewtopic.php?p=6308#6308]
Obrazek[/URL][/url]
kruk11

Postprzez Flaumel » Śr lip 28, 2010 11:38 am

Zbieraj złotówkę do złotówki :) Klatka na dwa szczury często trafia się za mniej więcej 60-80 złotych. Więc po prostu cierpliwości. A żeby uniknąć zniszczeń - ogranicz wybiegi szczurków do jednego zabezpieczonego przeciw nim pokoju, gdzie niczego cennego nie będą w stanie zjeść :)
Flaumel

Postprzez jakuszewa » Śr lip 28, 2010 8:21 pm

Hmm... Póki co jeszcze są wakacje, może spróbuj złapać jakąś dorywczą pracę? Nie wiem, może ulotki? Możesz też zaproponować jakiemuś właścicielowi psiaka z sąsiedztwa, że za drobną sumę będziesz wyprowadzać mu zwierzaka na spacer. Możesz też skorzystać z forumowego bazarku i spróbować sprzedać jakieś bibelotki. Myślę, że przy szczytnym celu, jakim jest wygodniejszy domek dla Ciurów, znajdą się chętni. Opcji jest wiele, trochę chęci i inwencji własnej, a na pewno uda Ci się uzbierać na klatkę.

Kiedyś, bodajże na początku liceum, wymyśliłam sobie dość drogie buty, rodzice nawet nie chcieli słyszeć o wydatku takiego rzędu, więc najnormalniej w świecie "wyżebrałam" je sobie na ulicy... :roll: Po szkole brałam gitarę, jechałam na starówkę i grosz do grosza uzbierałam te 370 zł... ;D

Tak więc do dzieła, będę trzymać kciuki! ;)
jakuszewa

Postprzez s@kur@ » Cz lip 29, 2010 1:57 pm

a może poproś rodziców o kieszonkowe? :) Powiesz im, że w ten sposób nauczysz się odpowiedzialności, gospodarowanie pieniędzmi itd.
Już niedługo... ;)
''Jak się zarejestrować, nie akceptując regulaminu?'' <- głupota XXI wieku.
s@kur@

Postprzez szczuruleczka » So lip 31, 2010 9:51 am

Dzięki za rady, ale i tak większość nie wezmę pod uwagę, bo mam 12 latkóf ( ach ta moja ortografia :D )
a pozatym jestem na działce (nad morzem) na wsi (wieś nadmorska xD ) i zbieram kasę nawet mam już 37, 50 zł :D
Ale to i tak mało, muszę koniecznie mieć ok. 300 zł :P
Tacie wiszą szczurki, bo się ich boi i brzydzi, kasę mi czaaaaasem daje, staram się, zmywam gary....
A tak przy okazji...
Jak myślicie, jaka wiekość klatki będzie odpowiednia dla 2 szczurków? Chciałabym duuużą, ale nie wiem gdzie postawić O_O
Jesteście beznadziejni, przez dłuższy czas ciągle ktoś mnie atakuje i wbija szpilę... Ile nienawiści na tym świecie...
szczuruleczka

Postprzez Flaumel » So lip 31, 2010 11:52 am

37,50 to połowa klatki, więc trzymam kciuki za drugie pół :)
Flaumel

Postprzez szczuruleczka » So lip 31, 2010 6:01 pm

Dziękuję, mam już plan ;)
Chytry :D
Mianowicie skoro mam 13 (prawie) lat, moja mama ma konto na Allegro.pl, więc mogę sprzedać starą chomiczą, ale drogą klatkę ferplasta za 100zł z wyposażeniem, dostanę do 37 zł jakąs forsę i będę mieć ok. 200zł :D
Ach jak się cieszę~! Tylko niech jeszcze będzie jakaś pormołszyn na ogromne klatencje ;D Grin Grin !! Wink
szczuruleczka

Postprzez Flaumel » So lip 31, 2010 6:07 pm

Dla dwóch szczurek nie potrzebujesz AŻ tak wielkiej klatki, jeśli zapewnisz im wybiegi, a skoro masz problem z pieniędzmi na szczury - osobiście polecałabym coś odłożyć jakby odpukać trzeba było weterynarza i im pomóc. :) Oby nie, ale przezorny zawsze ubezpieczony, nieprawdaż?
Flaumel

Postprzez szczuruleczka » So lip 31, 2010 6:16 pm

Ale koniecznie chcę dużą klatkę :)
Za weta rodzice zapłacą. Na 100% :)
szczuruleczka

Postprzez s@kur@ » So lip 31, 2010 7:12 pm

na gumtree.pl trafiają się super okazje! :) ostatnio był ferplast [furet XL] za bodajże 150 zł ;) I łapki oczywiście mam zaciśnięte ^^
Już niedługo... ;)
''Jak się zarejestrować, nie akceptując regulaminu?'' <- głupota XXI wieku.
s@kur@

Powrót do Ściółka, klatka i akcesoria