Jakie pojemniki stosujecie?

Pytania i odpowiedzi, czyli ogólnie o szczurach.
Regulamin działu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź czy odpowiedź nie została już udzielona!

Ogólny spis treści : [ wiki : Spis treści ]
Spis treści dla tego forum: [ wiki : Spis treści : O szczurach ]

Dział w szczurzej wiki: [ wiki : O szczurach ]

Jakie pojemniki stosujecie?

Postprzez franko » Cz lip 29, 2010 8:51 am

Jakie pojemniki stosujecie dla utrzymania grup rozrodowych tzn 1 samiec + 3-4 samice?
franko

Re: Jakie pojemniki stosujecie?

Postprzez Flaumel » Cz lip 29, 2010 12:51 pm

NIE ROZMNAŻAMY SZCZURÓW!
Flaumel

Postprzez s@kur@ » Cz lip 29, 2010 12:56 pm

omg, pojemniki?! o.O Jak można trzymać samca [niewykastrowanego] z grupą samic?! Szczurów nie wolno rozmnażać!!!
Już niedługo... ;)
''Jak się zarejestrować, nie akceptując regulaminu?'' <- głupota XXI wieku.
s@kur@

Postprzez franko » Cz lip 29, 2010 1:22 pm

Chce rozmnażąc bo są to szczury rasowe z tego co się orientuje w wiekszość i Dumbo i Rex. Mam 20 samic i 6 samców
czy w takich pojemnikach można trzymać 3 samice z samcem do wychowu młodych? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/66696910
franko

Postprzez franko » Cz lip 29, 2010 1:22 pm

Chce rozmnażąc bo są to szczury rasowe z tego co się orientuje w wiekszość i Dumbo i Rex. Mam 20 samic i 6 samców
czy w takich pojemnikach można trzymać 3 samice z samcem do wychowu młodych? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/66696910 - chodzi mi o największy rozmiar
franko

Postprzez Flaumel » Cz lip 29, 2010 1:34 pm

łaaaa, ja nie mam siły, niech mu ktoś bardziej cierpliwy wytłumaczy, chociaż mam wrażenie, że niewiele to da!
Flaumel

Postprzez s@kur@ » Cz lip 29, 2010 1:44 pm

Słuchaj uważnie! Szczurów nie rozmnażamy! Tym zajmują się fachowcy, którzy znają się na tym bardzo, ale to bardzo dobrze, a ich hodowle są gdzieś tam zarejestrowane. Nie zakładamy pseudo hodowli! Nie rozmnażamy zwierząt, nie znając ich pochodzenia!!! Ty się w ogóle na tym nie znasz! Zabierasz się za coś, o czym w ogóle nie masz pojęcia! Nie wolno rozmnażać szczurków! Już dość maluchów szuka domków przez ludzi takich jak ty- nieodpowiedzialnych! NIE ROZMNAŻAMY!!! >:[
Już niedługo... ;)
s@kur@

Postprzez dusiaczek » Cz lip 29, 2010 2:01 pm

a nie uważacie, że chłopak to wie (przecież taki mądry jest), ale nudzi mu się i specjalnie o tym pisze? Nie jest tu od dziś i widział, jak forumowicze reagują na takie sprawy. Wg mnie jawna prowokacja, a jesli nie - gartuluję pomysłu.
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."

~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.

Obrazek
dusiaczek

Postprzez franko » Cz lip 29, 2010 3:16 pm

Czy we wszystkich postach widzicie prowokacje?;) Na pewno na forum są osoby zajmujące się hodowla szczurów rasowych, widziałem kilka hodowli karmowych i wiem co trzeba szczurom zapewnić , lecz chciałem zasięgnąć opinii osób rozmnażających rasowe szczury.

PS Jeśli mój post łamie regulamin to proszę o jego zamknięcie
franko

Postprzez Annika » Cz lip 29, 2010 3:20 pm

To, że masz szczury rez i dumbo, nie znaczy, że są rasowe! I czy serio wyobrazasz sobie że jakikolwiek prawdziwy hodowca trzymałby szczurki w takich ciasnych pojemnikach bez wentylacji?!
Annika

Postprzez Paul_Julian » Cz lip 29, 2010 4:12 pm

franko napisał(a):Czy we wszystkich postach widzicie prowokacje?;) Na pewno na forum są osoby zajmujące się hodowla szczurów rasowych, widziałem kilka hodowli karmowych i wiem co trzeba szczurom zapewnić , lecz chciałem zasięgnąć opinii osób rozmnażających rasowe szczury.

Zapytaj w tym dziale " viewforum.php?f=152" , ale najpierw upewnij sie , ze Twoja hodowla jest zrzeszona w SHSRP
Moje szczursieny :
Nicponia, Florka, Kredka, Kropek, Partyzant Soran
Maleństwa w szczurzym raju:
Dorian, Luna, Czika, Niunia, Śnieżynka - moja mała Kruszynka, Patuchna- moja przyjaciółka i catharsis
Paul_Julian

Postprzez s@kur@ » Cz lip 29, 2010 4:50 pm

franko napisał(a):Czy we wszystkich postach widzicie prowokacje?;) Na pewno na forum są osoby zajmujące się hodowla szczurów rasowych, widziałem kilka hodowli karmowych i wiem co trzeba szczurom zapewnić , lecz chciałem zasięgnąć opinii osób rozmnażających rasowe szczury.

Hodowli karmowych... przy takiej hodowli szczurki prawie niczego nie mają zapewnionego! tam się liczy tylko rozmnażanie! nikt nie myśli o zdrowiu samic, męczących się ciągłymi porodami, o tym, że żyją w ciasnych pudełkach z zerową widocznością, że żyją ''jeden na drugim'', bo 20 szczurków mieszka w małym pojemniku. To są wg ciebie warunki?! Chcesz rozmnażać tylko dla pieniędzy! 'Forsa, tylko to się liczy...' Gdyby zależało ci na zdrowiu i szczęściu ciurków, to byś nawet nie dopuszczał do siebie myśli, że możesz rozmnażać!

franko napisał(a):Czy we wszystkich postach widzicie prowokacje?;)

Ja co najwyżej dostrzegam twoją głupotę i masakryczny brak odpowiedzialności!
Już niedługo... ;)
s@kur@

Powrót do O szczurach