Wyszperane na Allegro:]

Ogłoszenia o klatkach i różnych dodatkach dla zwierzaków.

Re: Wyszperane na Allegro:]

Postprzez jakuszewa » Pn lip 26, 2010 8:37 am

Effie napisał(a):Właśnie o te odstępy :) Też rozważam zakup tej klatki... Zastanawiam się między nią a lotnią.

Tak więc typujemy podobnie... ;)
Gabaryty właściwie podobne... W Lotni fajne to, że tych drzwiczek jednak więcej. Woliera za to wyższa i chyba łatwiejsza do ulokowania w mieszkaniu... Wydaje mi się też trochę solidniejsza niż lotnia. Nie wiem, może się mylę?
Fakt różnica w cenie spora, jednak to ma być zakup na lata...

Daj znać jak się zdecydujesz ;)
U mnie wypłata dopiero 15-go, więc jeszcze parę dni do namysłu mi zostało.
jakuszewa

Postprzez Effie » Pn lip 26, 2010 11:10 am

No właśnie martwi mnie fakt że moje panny się porządnie zabrały za obgryzanie kuwety i to działa na niekorzyść lotni. Za to woliera to moim zdaniem straszny urynoł, za przeproszeniem. Wielkie to i wogóle. Kuwetę zresztą w lotni można wymienić (i to jest plus), choć to też się wiąże z wydatniem rzędu ok. 70 zł... Poza tym w lotni są te dziurki na karmniki, co mi nie pasuje za bardzo. Lotnię łatwo rozebrać na części i wyczyścić. Ale woliera w sumie też wydaje mi się porządniejsza, tylko gdzieś słyszałam, że pręciki w wolierze migiem się stają czarne i paskudne. Ale woliera ma płytką kuwetę, a ja mam podściółkę w acłej kuwecie, więc pewnie by mi to fruwało naokoło. Poza tym mało wejść jest w tej wolierce, więc sobie półeczek nie przetrę codziennie chyba... Ech, powiem Ci że szukam już chyba z dobry miesiąc i nie mogę się zdecydować, bo jak jedno pasuje to drugie nie...
Obrazek
Effie

Postprzez Blanny » Pn lip 26, 2010 11:17 am

Mi to przeszkadzają te kółka przy podstawce.. Jakby mój Paul przeskoczył tam z półki na półkę, to ta klatka przejechałabym całą długość mojego pokoju z rozpędu. :D Będziecie wymontowywać te kółka?
Obrazek Obrazek
Blanny

Postprzez Effie » Pn lip 26, 2010 12:15 pm

Ja się ostatecznie chyba zdecyduję na lotnię, bo do mnie wielkość podstawy przemawia... kiedyś jak szczurki będą stare, to może się właśnie przydać większa... ale jeszcze myślę ciągle...
Obrazek
Effie

Postprzez jakuszewa » Pn lip 26, 2010 10:05 pm

Blanny napisał(a):Mi to przeszkadzają te kółka przy podstawce.. Jakby mój Paul przeskoczył tam z półki na półkę, to ta klatka przejechałabym całą długość mojego pokoju z rozpędu. :D Będziecie wymontowywać te kółka?

U mnie te kółka właśnie przemawiają na plus... Klatka na pewno będzie przenoszona na czas mojej nieobecności w domu z salonu do pokoju Córy, ze względu na koty. Niby do tej pory nic się nie stało, jednakowoż wolę dmuchać na zimne i nie prowokować sytuacji niebezpiecznej dla Kotów i dla Ciurów. Tak będzie jeszcze przynajmniej z pół roku, póki nie przedzielę salonu na dwa pokoje. Wtedy maluchy zostaną ulokowane w zamykanej sypialni. Z jednej strony pół roku to nie długo, z drugiej nie wyobrażam sobie dzień w dzień przenosić kloca takiego jakim jest Lotnia...

Effie napisał(a):No właśnie martwi mnie fakt że moje panny się porządnie zabrały za obgryzanie kuwety i to działa na niekorzyść lotni. Za to woliera to moim zdaniem straszny urynoł, za przeproszeniem. Wielkie to i wogóle. Kuwetę zresztą w lotni można wymienić (i to jest plus), choć to też się wiąże z wydatniem rzędu ok. 70 zł... Poza tym w lotni są te dziurki na karmniki, co mi nie pasuje za bardzo. Lotnię łatwo rozebrać na części i wyczyścić. Ale woliera w sumie też wydaje mi się porządniejsza, tylko gdzieś słyszałam, że pręciki w wolierze migiem się stają czarne i paskudne. Ale woliera ma płytką kuwetę, a ja mam podściółkę w acłej kuwecie, więc pewnie by mi to fruwało naokoło. Poza tym mało wejść jest w tej wolierce, więc sobie półeczek nie przetrę codziennie chyba... Ech, powiem Ci że szukam już chyba z dobry miesiąc i nie mogę się zdecydować, bo jak jedno pasuje to drugie nie...

Moje na szczęście kuwety nie żrą, ale za Chłopców, którzy wprowadzą się do nas w sierpniu już nie ręczę... Korzystam ze żwirku, więc aż tak bardzo się nie sypie, od biedy zawsze można dół można czymś zabezpieczyć.
Odnośnie tych prętów... Obawiam się, że w Lotni będzie tak samo bo i w jednej i drugiej pręty są ocynkowane. ;/
Nie wiem... Już praktycznie byłam zdecydowana na tą wolierę, kiedy trafiłam na Lotnię i znowu wątpliwości... :roll:
Do wypłaty co raz bliżej, a mętlik w głowie coraz większy... Znając życie przed samym 15-tym wpadnie mi w łapska jeszcze coś innego...
No nic, szukam i myślę... :roll:
jakuszewa

Postprzez Flaumel » Śr lip 28, 2010 11:57 am

Dzisiaj znalazłam sporo! :) I jest w czym wybierać! :)

http://allegro.pl/item1166345743_klatka_dla_ptakow_b_duza_okazyjna_cena.html >> podobno dla ptaków, możliwe, że będzie potrzebne osiatkowanie, 5cio szczurowa, od złotówki z ceną minimalną
http://allegro.pl/item1165852293_klatka_szczur_fretka_szynszyl_56x36x60cmkrakow.html >> dwuszczurowa w Krakowie, używana, za 40 zł z wygryzioną dziurką do zabezpieczenia i drewnianymi półeczkami do wywalenia
http://allegro.pl/item1165852922_klatka_xxl_szczur_szynszyl_70x44x80cmkrakow_duza.html >> czteroszczurowa w Krakowie, używana, kołowrotek i półeczka do wywalenia, brak zaczepów.
http://allegro.pl/item1165659542_klatka_krolik_swinka_39x45x72cm_krakow_duza.html >>> dwuszczurowa królikowa, używana, Kraków, 35 złotych
http://allegro.pl/item1164748569_klatkadla_duzego_ptaka_woliera.html >> woliera, licytacja, od 55, ale z ceną minimalną
http://allegro.pl/item1167354325_klatka_dla_gryzoni_duza_100x55x45cm.html >> czteroszczurowa królikowa, od złotówki, pewnie do osiatkowania
Flaumel

Postprzez jordan » Śr lip 28, 2010 8:44 pm

Obrazek Marian, Bella, Dzidzia, Gaia, Toffi
jordan

Postprzez jordan » Cz lip 29, 2010 8:49 pm

jordan

Postprzez Effie » Cz lip 29, 2010 9:06 pm

Eeee, małe to, odstępy za to za wielkie...
Obrazek
Effie

Postprzez Effie » Śr sie 11, 2010 1:32 am

Stara Jenny we wspaniałej cenie... http://allegro.pl/item1168036814_klatka ... apuge.html
Obrazek
Effie

Postprzez klimejszyn » Śr sie 11, 2010 10:23 am

Amon Anubis Ares Atira Benitka Blues Cookie Demera Elisa Fluffy Fobia Gavin Hera Hinnoya Jazz Kamel Keiko Kreta Lilka Muna Nanami Nermal Pelka Pepper Roti Zora.
[*] Daria Lucynka Łatka Maja Feta Sonea [*]
klimejszyn

Postprzez jordan » Śr sie 11, 2010 3:16 pm

jordan

Postprzez kao » Śr sie 11, 2010 10:36 pm

jordan napisał(a):http://allegro.pl/item1185698524_mega_super_duza_klatka_dla_ptaka_ptakow_170_cm.html

duza duza :)
Ta mi się podoba, tyle przestrzeni do zagospodarowania. Kiedyś, kieeedyś, jak już osiądę gdzieś na stałe, wezmę się za coś takiego :)
kao

Postprzez s@kur@ » So sie 14, 2010 12:56 pm

Już niedługo... ;)
''Jak się zarejestrować, nie akceptując regulaminu?'' <- głupota XXI wieku.
s@kur@

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Klatki i dodatki